18 Kasım 2011 Cuma

6.Sınıflar






                                                 6/D  İRFAN UĞURLU

Sabancı Müzesi Çocuk Eğitim Programları

Eğitim Programları

Sakıp Sabancı Müzesi’nde, çocuklarımızı, SSM koleksiyonları ve geçici sergilerden yola çıkarak sanat eserleriyle tanıştırmak, onların müze yaşamına aktif katılımlarını ve çocuk yaştan birer müze dostu olmalarını sağlamak amacıyla, yıl boyunca çeşitli eğitim programları ve etkinlikler sürdürülmektedir. Bu etkinlikler sayesinde, genç izleyicilerin müze ile tanışmaları, sanatçılar hakkında bilgi edinmeleri, eserleri okumayı ve yorumlamayı öğrenmeleri, sanatçıların çalışmaları üzerinde düşünmeleri ve tüm bu bilgileri atölye çalışmaları ile pekiştirmeleri amaçlanmaktadır.


 
SSM Eğitim Çalışmaları, Okul Grupları Sergi Gezileri, Atölye Çalışmaları, Müzeyle Tanışma Gezileri, Rehberli Sergi Turları, Yetişkin Atölyeleri ve Sosyal Sorumluluk kapsamında sürdürülen çalışmalardan oluşmaktadır. SSM’deki Eğitim Çalışmaları, farklı yaz etkinlikleri dahil, bütün bir yıl aralıksız devam etmektedir . Tüm çalışmalar hakkında SSM Eğitim Bölümü’nden bilgi alabilir, eğitim ile ilgili yeni haber ve duyuruları internet sayfalarımızda görebilirsiniz.


 

Güncel Programlar


Hafta İçi Eğitim Programları
Eğitimler, pazartesi hariç hafta içi 10:00-12:00, 11:00-13:00 ve 13:00-15:00; saatleri arasında gerçekleştirilecek. Katılım için rezervasyon gerektiren atölyelere başvurmak için tıklayın.
5-8 yaş
Köşkü Keşfet

9-11 yaş
Kolâj Hikâyeler

12-14 yaş
Tanımadığım Birinin Bilmediğim Öyküsü

12 -19 yaş
Kendi Makinemle Kendi Fotoğrafım (İğne Deliği Fotoğraf Atölyesi)

15-19 yaş
Bir Çantanın Peşinden

Köşkü Keşfet!
Bu atölye çalışmasında çocuklar Atlı Köşk’ün alt katında bir dikkat oyunu oynayacak. Eşyalara saklanmış desenleri, padişah portrelerindeki yüz ifadelerini, saray ressamlarının tablolarındaki ayrıntıları, seramiklerdeki resimleri, bugüne dek fark edemediklerini eğlenceli bir oyunun içinde fark edecekler. Portrelerden, ölü doğa resimlerinden, köşkteki eşyalardan esinlenerek dramalar yapacak ve kendi köşk odalarını tasarlayacaklar.
Kolâj Hikâyeler “Son Kez İlk Kez” sergisi ile bağlantılı bu atölye çalışmasında genç arkadaşlarımız, hafızalarına yerleşen anıları yerlerinden çıkaracak, o anılara dair imgeleri arayacaklar. Bu anıları en iyi anlatan görüntüleri seçecek, o görüntüleri en iyi ifade eden cümlelerle öyküleştirecekler. Tıpkı Sophie Calle gibi.

 
Tanımadığım Birinin Bilmediğim ÖyküsüBu atölye çalışmasında gençler, tanımadıkları birinin fotoğrafının izinden giderek, aslında hiç bilmedikleri öyküleri araştıracaklar. Tahmin etmeyi, hayal kurmayı, kurgu yapmayı ve sözcüklerle oynamayı seven gençler için..
Bir Çantanın PeşindenBir çantanın içindeki eşyalar konuşabilir mi? Bu atölye çalışmasında gençler Sophie Calle’i harekete geçiren merak duygusunu anlamaya çalışacaklar. Kendileri de bu duygunun peşine takılıp, bir eşyanın sahibi hakkında söylediklerini dile getirecek, yazıya dökecekler.



Kendi Makinemle Kendi Fotoğrafım (İğne Deliği Fotoğraf Atölyesi)

Hiç yediğiniz karpuzdan fotoğraf makinesi de yapabileceğinizi biliyor muydunuz? Ya da kenara attığınız boş bir kutudan?

Atölyemiz, katılımcılara fotoğraf sanatını sevdirmek ve en ilkel haliyle fotoğraf makinesi yapabilme kabiliyeti kazandırmak adına düzenlenmektedir. Elde ettiğimiz makinelerle hiç bir dijital makinenin yakalayamayacağı özgünlükte fotoğraf  kareleri yakalayacağız. Pil olmadan, lens olmadan, ekran olmadan… Üstelik çektiğimiz fotoğrafları, karanlık odada yine kendimiz tab edeceğiz.


Hafta Sonu Eğitim Takvimi
Katılım için rezervasyon gerektiren atölyelere başvurmak için tıklayın.
19 Kasım Cumartesi
Saat 11.00-13.00 / 7 - 8 YaşKöşkü Keşfet!
Saat 14.00-16.00 / 5 - 6 YaşKöşkü Keşfet!
20 Kasım Pazar
Saat 11.00-13.00 / 9 – 11 YaşKolâj Hikâyeler
Saat 14.00-16.00 / 15 – 17 YaşBir Çantanın Peşinden
26 Kasım Cumartesi
Saat 11.00-13.00 / 7 – 8 YaşKöşkü Keşfet!
Saat 14.00-16.00 / 5 – 6 YaşKöşkü Keşfet!
27 Kasım Pazar
Saat 11.00-13.00 / 12 – 14 YaşTanımadığım Birinin Bilmediğim Öyküsü
Saat 14.00-16.00 / 9 – 11 YaşKolâj Hikâyeler